Mutua Madrileña premia el rei amb 750.000 euros pel "seu compromís amb la millora de la societat"

dijous, 29 de novembre del 2007

En un any en què la Casa Reial ha estat al centre de diverses polèmiques (crema d'imatges, conflicte diplomàtic amb Veneçuela,...), Mutua Madrileña ha decidit donar una alegria al monarca espanyol i l'ha premiat amb 750.000 euros, la distinció de major dotació econòmica de l'Estat. Joan Carles I ha estat distingit amb el primer premi Mutua Madrileña (que a banda dels diners també consisteix en una escultura de Víctor Ochoa) per la seva "trajectòria i compromís amb la millora de la societat".

El jurat, presidit per José María Ramírez Pomatta, va decidir per unanimitat atorgar el guardó al rei perquè els seus 30 anys de regnat constitueixen "el període més llarg de pau, estabilitat, progrés i cohesió social de la nostra història". El rei rebrà el premi el proper 19 de desembre en un acte solemne a la capital espanyola. El premi de la companyia d'assegurances neix per reconèixer públicament el valor de persones o entitats que amb el seu "inestimable esforç i la seva continuada tasca han contribuït de forma altruista a millorar el món en què vivim", segons la Mutua. "Ells són els que amb la seva trajectòria humana i profesional es fan mereixedors del reconeixement de tots, ja que encarnen i exempleritzen els valors més nobles de l'èsser humà", assegura la companyia en un comunicat.

El monarcà donarà els diners
Els 750.000 euros del premi Mutua Madrilenya constitueixen la distinció més ben remunerada de l'Estat, però el seu primer premiat no ho aprofitarà per incrementar el seu patrimoni (ja immens, d'altra banda). Poc després de fer-se públic el guardó, la Casa Reial va assegurar que el monarca donarà els 750.000 euros al Museo del Prado en entendre que és "el vaixell insígnia del nostre ric i variat patrimoni pictòric i escultòric en el segle XXI".

Vía ElDebat.cat