LA PARAULA ESPANYA ÉS LA MÉS REPETIDA DELS TELENOTÍCIES DE TV3

dimecres, 12 de desembre del 2007

"El senyor Ferran, que fa l’Espanya gran"

VÍCTOR ALEXANDRE

No sé per què han aixecat tanta polseguera les declaracions de Joan Ferran, portaveu adjunt del PSC al Parlament, queixant-se d’una suposada “crosta nacionalista catalana” a Catalunya Ràdio i a TV3. Ja fa molts anys que Joan Ferran es dedica a fer aquesta mena de pronunciaments i a exhibir la seva autofòbia sense el més mínim sentit del ridícul. Joan Ferran és un nacionalista espanyol que ja el 25 de maig de 2001 va expressar la seva indignació al Parlament perquè, segons ell, el nom d’Espanya se sentia massa poc a TV3. Com a bon hispanoaddicte, Ferran és d’aquells que pateixen una crisi nerviosa si algú al seu voltant no diu “Espanya” cada deu minuts. Per això, el 8 d’octubre de 2004, també al Parlament, va tornar amb la mateixa cantarella amb expressions pròpies de l’ultradreta espanyola. Deia, el senyor Ferran, que TV3 és “pancatalanista” i “colonialista” i va tornar a lamentar l’“excessiu” nombre de minuts d’emissió que transcorrien sense que se sentís el nom d’Espanya.

Es dóna el cas, però, que en l’estudi que vaig fer sobre aquestes qüestions per al meu llibre “TV3 a traïció” vaig descobrir que la televisió pública catalana, en mans del PSC, no sols ha eradicat el terme “Estat espanyol”, sinó que també ha aconseguit que el nom d’Espanya sigui la paraula més repetida en els telenotícies. En una notícia de tres paràgrafs, per exemple, la diuen quatre cops. Però, és clar, amb això no n’hi ha prou per apaivagar la frisança espanyolista del senyor Ferran, que considera “tendenciosa” una visió catalana de la vida i “normal” una visió espanyola. Conscient que el PSC no té futur en una Catalunya nacionalment desacomplexada, el senyor Ferran veu en cada persona o en cada notícia catalanocèntrica un enemic dels interessos del PSC. No és estrany que retregui a CiU o a ERC la voluntat de fer país a través de TV3. Per al senyor Ferran i per al PSC, el país ja està fet i es diu Espanya i no cal “construir pàtries” perquè la pàtria dels catalans és l’espanyola. I, és clar, uns mitjans de comunicació desinfectats de catalanisme que parteixin d’aquest principi són el model que el Partit Socialista voldria instaurar per frenar l’espectacular creixement de l’independentisme a Catalunya. Al final, tot es resumeix a això: a més Espanya, més PSC. D’aquí que calgui agrair les declaracions del senyor Ferran, per aclaridores. Sense adonar-se’n, ha confessat el problema del seu partit: a més Catalunya, menys PSC.

Informa: ELSINGULARDIGITAL.CAT

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the MP3 e MP4, I hope you enjoy. The address is http://mp3-mp4-brasil.blogspot.com. A hug.