Els pioners en derrotar Espanya ja són a casa

dijous, 21 de juny del 2007

dimecres, 20 juny de 2007


La selecció catalana de futbol sala ha aterrat aquest matí a l'aeroport del Prat, procedent de Moscou, després d'haver participat a la Copa del Món de Futbol Sala. A la rebuda hi han assistit Ignasi Doñate, Director General de Projecció Internacional d'Organitzacions Catalanes de la Generalitat [a la imatge], Jordi Eduardo, en representació de la Secretaria General de l'Esport, i Sergi Blàzquez, vicepresident de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes.


La selecció que dirigeix Juan Antonio Fernández s'ha convertit en la primera que disputa un partit oficial contra una selecció espanyola, l'11 de juny, derrotant-la per 5 a 3. El tècnic català, en declaracions a la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, admet l'emoció que va rodejar aquell partit i tot el torneig en general: "quan surts de Catalunya i pots representar el teu país oficialment, et sents un privilegiat, sents que estàs fent una de les coses més importants de la teva vida". Fernández, a més, destaca la normalitat amb què s'ha vist a Rússiala presència de la selecció catalana: "els mitjans de comunicació s'han interessat molt per la nostra realitat i han parlat d'un fet comparable a la presència d'Escòcia i Galles en altres esports; és a dir, completament normal. Entenen que un país amb govern, institucions i federacions pròpies té dret a tenir la seva selecció".
Catalunya ha acabat el torneig en una meritòria sisena posició, un lloc que el seleccionador català considera "molt positiu, perquè ens serveix per preparar el Mundial de la pròxima tardor a l'Argentina. Tot i que la majoria dels nostres jugadors debutaven en un esdeveniment internacional, han donat una molt bona imatge. Som optimistes". El Mundial de futbol sala que organitza l'Associació Mundial tindrà lloc a l'Argentina entre el 31 d'agost i el 10 de setembre. Catalunya hi competirà enquadrada en el Grup B, amb Paraguai,Equador i Itàlia.