FUTBOL SALA A L' INFERN COMUNISTA: ELS NACIONALISTES ESPANYOLS ENSENYEN EL LLAUTÓ

dijous, 14 de juny del 2007

" Futbol sala a l'infern comunista"
MIQUEL PAIROLÍ.

Sembla mentida que un partit de futbol sala jugat a Sibèria pugui provocar tanta coïssor. Però els nacionalistes espanyols tenen la pell fina, molt irritable i, en els últims temps, permanentment envermellida, com la camiseta de la seva selecció. No deu ser una cosa tan ferma i indestructible la unitat d'Espanya si un partit de futbol sala jugat a Sibèria sembla que la faci trontollar. Per apaivagar la irritació fan servir la pomada de l'humor.
Miren de prendre-s'ho a broma, però que una selecció catalana s'enfronti a una d'espanyola, amb himnes, banderes i tot el protocol, els molesta d'allò més. Si, a sobre, guanya la catalana, en els últims minuts i remuntant un 1-3 en contra, l'emprenyament és doble. El Mundo va destinar a Sibèria un enviat especial per cobrir l'esdeveniment i, en l'edició d'ahir, dedicava mitja portada, amb foto i tot, al nefast partidet. Sota un titular característic de la casa, «Cataluña consigue enfrentarse por primera vez a España ante la pasividad del gobierno» –tot és culpa de l'infame Zapatero–, publicava un text que reproduïm en versió original perquè no perdi gens de sabor ni de color:
«Con Benny Hill o Alfredo Landa de entrenadores, todo habría tenido más lógica en el grotesco partido inaugural del mundialito oficioso de fútbol sala que ayer enfrentó, por primera vez en la historia, a una selección catalana y una española con himnos y banderas en la región más grande e inaccesible del planeta. En el más allá de Eurasia, en un lugar surcado por el Lena (río que dio apodo a Lenin) y que fue gulag estalinista, se escenificó un duelo de contornos tan irreales como los de esta región del tamaño de Argentina.» Antològic. És evident que un partit entre Catalunya i Espanya només es podia desenvolupar en un lloc més marcià que terraqüi –«en el más allá de Eurasia»– i a sobre marcat pel mal, exgulag estalinista i origen del motiu del sinistre Lenin. Un lloc si fa no fa com l'infern. Un «mundialito oficioso» a l'infern. I per això hi fan anar un enviat especial. Com ensenyen el llautó, aquests nacionalistes espanyols!

Informa: EL PUNT