L'espanyolisme dóna la nota a la Franja

dijous, 14 de juny del 2007

(Esta notícia és de fa temps, me l'ha passat Fernando i és interessant)

26.05.07 El president de l'entitat Federación de Asociaciones Culturales del Aragón Oriental (FACAO) fou enxampat la matinada de divendres per la policia local de Fraga (Baix Cinca) enganxant adhesius amb el lema "Fraga Catalana". Curiosament, aquesta entitat es significa per la seva denúncia del suposat "pancatalanisme" a la Franja de Ponent i per promoure mobilitzacions i actes vandàlics en contra de les entitats que treballen per a la normalització de la llengua catalana.
La matinada de divendres, tal com consta en la nota emesa des de la policial local fragatina, es va sorprendre a Ángel Hernández enganxat adhesius independentistes en aquesta població. Segons ha afirmant, amb aquesta acció pretenia posar damunt la taula el "pancatalanisme" que es promou a la Franja, especialment a través del Casal Jaume I vinculat a Acció Cultural del País Valencià (ACPV), i que al seu parer, havien obviat els diferents candidats a l'alcaldia. Especialment, recrimina el paper de la candidatura Alternativa Cívica (ALCiVi), encapçalada per l'anterior alcalde de Fraga i que aplega al teixit associatiu fragatí en defensa de la llengua catalana. El fet ha passat a mans de la junta electoral en tant que va ser sorprès enganxant adhesius damunt dels cartells electorals de diferents partits.
Ángel Hernández, conegut per les seves vinculacions amb l'extrema dreta com per exemple el Grup d'Acció Valencianista (GAV), ha aprofitat també per recriminar l'incompliment de l'ordenança cívica d'aquesta població, una qüestió que de ben segur que l'afectarà en aquest cas destapat per la policia local. Amb aquesta manera de fer, tal com ha declarat, pretenia que l'Ajuntament actués en contra de les entitats catalanistes de la Franja a cop de multa, després de veure com les darreres setmanes havien proliferat adhesius de la Plataforma per la Llengua.
El més estrafolari del cas, és el fet que al llarg de les darreres setmanes hagués iniciat una campanya als mitjans de comunicació, tot aportant fotografies, demanant l'actuació municipal davant de l'aparició dels mateixos adhesius, d'impressió pròpia, que portava al damunt al moment de ser identificat.

C&E de Llibertat.cat
També la podeu trobar a:
Tribuna.cat
Directe.cat