Sobre el Catlunya 5 - Espanya 3

dimecres, 13 de juny del 2007

Sigui com sigui ha estat un gran èxit per Catalunya, pett qui peti. Com recordaran els nostres lectors--o com segurament no recordaran--quan es va crear aquesta nova federació de futbol sala ens va semblar que a bodes ens convidaven. I així ha estat. Catalunya ha de fricar el nas a tot arreu encara que sigui un federació de jugar a bales. Si alguna hora hi ha una reunificació de les federacions--no té perquè ser així--aleshores Catalunya tindrà alguna carta a jugar. Si no hi som no existim.Queda clar.
La gran importància d´aquesta participació es medeix per l' emprenyament del nazionalisme espanyol, especialment el PP que no ha tingut més que paraules insultants. Els espanyols es creuen que Catalunya és una possessió seva. Doncs no, senyors, nosaltres volem ser un poble lliure con tots i no esclaus d´Espanya encara que ho hàgim de reivindicar a Rússia. Els sentiments no es compren ni amb tot l´or de Moscou.

Llegir l'article sencer a Radio Catalunya

3 comentaris:

Anònim ha dit...

http://rol-riberaonline.blogspot.com/2007/06/paco-capilla-i-sergi-saladi-des-de-la.html

Paco Capilla i Sergi Saladié: "Des de la Catalunya condemnada"

A Catalunya, algú va decidir un dia que les comarques del sud havien de generar l'energia elèctrica del principat. Així les nuclears (amb les que no guanyem per ensurts), la refineria, incineradores, les noves centrals tèrmiques, la majoria dels molinets de vent i, properament, les grans centrals solars fotovoltaiques, han estat instal·lades al sud. Amb el tema de l'ITER, una mena de Sant Grial de l'energia, es va utilitzar el municipi de Vandellòs-Hospitalet (sense consultar res amb la població) com a peça de canvi per aconseguir que les oficines anessin a parar a Barcelona. Ara, segons informa la premsa aquests dies, resulta que el Centre de Recerca d'Energies Renovables, que era la “compensació” per haver tacat (altre cop) el nom de Vandellòs, també va a parar a Barcelona.

Recordem que sobre l'ITER deien que crearia uns 6000 llocs de treball a Vandellòs-Hospitalet, que l'Euromed tindria parada a l'estació de L'Hospitalet (actualment està feta un desastre), que les cases al petit poble de Masboquera es podrien llogar per 1000 € al mes (al final han acabat per destrossar l’encant del poble amb un bloc de pisos, i el que ens queda per veure). Recordem que l'actual Delegat del Govern al Camp de Tarragona, Sr. Xavier Sabaté, va arribar a dir (a la web del PSC), que els diners que s’havien d’invertir en l'ITER haurien d’invertir-se en un centre de recerca de renovables a Vandellòs-Hospitalet. Recordem que l’ex-ministre i actual President de la Generalitat, Sr. José Montilla, afirmava que existia un deute històric amb Vandellòs-Hospitalet (el deute ha estat saldat amb una tèrmica de 800 MW que ja fumeja i qui sap si amb un cementiri nuclear).

Recordem que aquest centre d'investigació en energies renovables, havia de crear-se a Vandellòs-Hospitalet, segons la "Moció subsegüent a la interpel·lació al Consell Executiu sobre les energies renovables (tram. 302-00018/07)" publicat al numero 10-sèrie P del Diari de Sessions del Parlament de Catalunya de 14 d'abril de 2004 (corresponent a les sessions parlamentàries 18 i 19 de la VII legislatura). Aquesta moció es va aprovar per unanimitat de tots els grups parlamentaris.

Coses de la vida, els edificis del Centre de Rercerca d'Energies Renovables i de l’ITER, a Barcelona, un al costat de l'altre.

Però no és d’extranyar. Com sempre succeeix en relació a les instal·lacions i/o infraestructures energètiques, quan aquestes són potencialment positives (absència de contaminació, risc baix, llocs de treball qualificats, bona imatge,...) tots els territoris es "barallen" per tenir-ho, i "casualment", com es va veient, sempre van a parar a territoris centrals; en canvi, quan són potencialment negatives (contaminació, risc alt, baix nombre de llocs de treball qualificats, imatge negativa,...) ens proposen com a "candidats" (com va passar recentement amb l'ITER, o ja fa més anys amb les nuclears) als territoris "marginals" i "perifèrics", sense que se'ns consulti per res a la ciutadania si ho volem o no. El model de reequilibri territorial català, si més no, no deixa de ser una mica extrany.

Que tothom ho sàpiga: El govern de la Generalitat no ha actuat d'acord amb el mandat del Parlament. Però tampoc l'Ajuntament de Vandellòs-Hospitalet, ha actuat decididament per tal que aquest centre fos una realitat al nostre municipi.

Els polítics aproven mocions i s’omplen la boca de falses promeses que mai arriben a complir. Al nostre territori ens van omplint de centrals de generació elèctrica. Ara toca la ubicació del Cementiri Nuclear. Ben segur que al Fòrum de les Cultures no anirà a parar, d'això no en tenim cap dubte. Ah, i ens diuen que millor que callem, que no fem soroll.

Lamentable, desprès es queixen que la gent no va a votar, desprès et diuen que no t'involucres en política. Per a què ?

Paco Capella i Sergi Saladié.

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Anònim ha dit...

Felicitats tornar-te a reinventar i fer-ho a través d'una eina tant necessària com és la contra- informació.

Endavant en este bloc, que mos fa molta falta conèixer les "altres realitats" que no surten a la tele...

Mani, fill de Mani ha dit...

Gràcies a l'anònim per este article tan interessant i al mateix temps desanimant, és veritat només mos volen per alimentar les seues necessitats elèctriques i traga la merda naltros! Ah, i per l'aigua, que cada dia mos n'hi foten més, un mini trasvassament, més un altre, més un altre...
Ann, ja ho sas si me vols enviar alguna notícia interessant serà benvinguda!